top of page

Forfatterne

Bjørn Olav Tveit, en lidenskapelig ornitolog og kunnskapsformidler, er hjertet bak Ørn Forlag. Han leder forlaget med dedikasjon og visjon, kombinert med sin dype kjærlighet for fugler og ekspertise innen litteratur og kunnskapsformidling.

 

I tillegg til sin rolle som forlagsleder, har Tveit også skrevet flere bemerkelsesverdige bøker, inkludert "Fugler og fuglafolk på Utsira," "Guide til Norges fugleliv," og "A Birdwatcher’s Guide to Norway." Disse verkene reflekterer hans engasjement for å spre kunnskap om og begeistring for fuglelivet gjennom litteraturen, og de har blitt verdifulle ressurser for både erfarne fuglekikkere og de som ønsker å utforske skjønnheten og mangfoldet i fugleverdenen.

Bjørn Olav Tveit

Bjørn-Ove Høyland, født i 1973 og oppvokst i Haugesund, har vært en lidenskapelig fuglekikker gjennom hele livet. Til tross for en variert utdannelse, inkludert en bachelorgrad i forretningsjus, ligger hans hjerte i fugleverdenen. Hans favorittaktivitet er å observere fugler på værharde øyer, spesielt Utsira. Men i tillegg til Utsira, er områder som Karmøy, Røvær, Jæren og Lista også blant stedene som jevnlig får besøk av Bjørn-Ove.

Bjørn-Ove Høyland

Torgunn Andersen, født i 1946 og opprinnelig fra Båtsfjord, nå bosatt i Horten, er forfatteren bak "Sy en bunad." Hun har vært engasjert i søm og håndarbeid gjennom hele livet. I denne boken deler hun personlige erfaringer fra å lage beltestakker til tre av sine tenåringsbarnebarn. Hennes mål er å inspirere flere til å kaste seg ut i prosessen med å sy sin egen bunad.

Torgunn Andersen

Lars-Jørgen Natvik, født i 1972 og oppvokst i Os, Hordaland, er forfatteren bak "Opplev og utforsk sommerfugler." Han har vært lidenskapelig opptatt av å samle på sommerfugler gjennom mange år. Hans fascinasjon for disse fargerike og varierte insektene har utviklet seg fra en generell interesse for natur og friluftsliv, som gradvis ble rettet mot sommerfugler for omtrent femten år siden. Til tross for sin utdanning innen oseanografi og en doktorgrad i anvendt matematikk fra Nansen Senteret/UiB, arbeider Natvik som disiplinleder for reservoarteknologi på Gullfaksfeltet i Statoil.

 

Natvik dyrker primært sin interesse for sommerfugler i hjemregionen og Sogn-traktene, hvor han har røtter og en fritidsbolig. Som mange andre lidenskapelige insektentusiaster, er han opptatt av å bevare sommerfuglene og deres naturlige habitater for fremtidige generasjoner.

Lars-Jørgen Natvik

Christian Tiller, født i 1973 og bosatt på Sola utenfor Stavanger, er medforfatter av "Flyktige motiver." Han har vært aktiv som fuglefotograf og feltornitolog siden slutten av 1980-tallet. Tiller har personlig observert nesten 400 ulike fuglearter i Norge, inkludert alle norske hekkearter. Han har lang erfaring med å holde foredrag og skrive artikler om fugler og fuglefotografering. Hans fotografier har blitt publisert i en rekke nasjonale og internasjonale bøker og tidsskrifter.

I tillegg til sin lidenskap for fugler, administrerer Tiller sin egen nettside og blogger aktivt når tiden tillater det. På daglig basis arbeider han som overlege i plastisk kirurgi i Stavanger. Med over 15 års erfaring som underviser for helsearbeidere, har Tiller en spesiell interesse for å formidle kompleks teori på en pedagogisk måte. Han foretrekker fotoutstyr fra Canon for sitt arbeid.

Christian Tiller

Terje Kolaas, født i 1978 og bosatt i Levanger, Nord-Trøndelag, er medforfatter av "Flyktige motiver." Han har vært medlem av Norsk Ornitologisk Forening og en aktiv fuglefotograf siden 1989. Hans bilder har prydet forsiden på flere nasjonale og internasjonale tidsskrifter de senere årene, og han er et etterspurt navn som foredragsholder og kursholder både nasjonalt og internasjonalt, for både nybegynnere og erfarne fugleentusiaster.

Kolaas er utdannet naturforvalter og underviser i Fuglekjennskap ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han arbeider til daglig som produktutvikler innen fuglekikking og naturfotografering hos turoperatøren Din Tur AS. Kolaas har også etablert seg som en av Norges mest kjente fugle- og fotoguider internasjonalt gjennom sitt guideforetak, Northern Birding. Han foretrekker fotoutstyr fra Nikon og administrerer også et internettgalleri med sine fotografier.

Terje Kolaas

Ove Bryne (1957-2005), opprinnelig fra Stavanger og medforfatter av "Fugler og fuglafolk på Utsira," tilbrakte perioden 1976-86 på Utsira, og ble den første som dybdestuderte fuglelivet der over lengre tid. Hans grundige kjennskap til fugleforekomstene på øya gjorde ham til en sentral ressurs da arbeidet med Utsira-boken startet på 1990-tallet. Ove var kjent som en beskjeden mann, men han var en betydelig skikkelse i fuglemiljøet, særlig berømt for sine bemerkelsesverdige funn av sjeldne fugler.

Han besatt en imponerende kunnskap om fugler, kombinert med en lun humor og en vittig penn som skinte gjennom hans talrige notater i tidsskrifter som Falco og Vår fuglefauna på 70- og 80-tallet. Mange av hans observasjoner fra denne perioden var tidligere upubliserte. Hans bidrag til Utsira-boken kastet et lenge etterlengtet lys over den myteomspunnede epoken i øyas historie og var avgjørende for å dokumentere denne fascinerende tiden.

Ove Bryne

Geir Mobakken (f. 1974), opprinnelig fra Fredrikstad, er medforfatter av "Fugler og fuglafolk på Utsira" og konsulent for "Guide til Norges fugleliv". Han er anerkjent som en av Norges mest dedikerte og kunnskapsrike feltornitologer. Siden 1994 har han vært fastboende på Utsira, som er ansett som Norges fremste attraksjon for sjeldne fuglearter, og har gjort fugleobservasjoner til sin hovedbeskjeftigelse. Han livnærer seg gjennom en deltidsstilling på øyas sykestue.

Geir har en imponerende merittliste innen feltarbeidet, som er nøye dokumentert på hans egen nettside. Hans dyptgående kunnskap og engasjement for fugler har gjort ham til en sentral skikkelse innen ornitologi, og hans bidrag har vært verdifulle for forståelsen av fuglelivet, spesielt på Utsira.

Geir Mobakken

Ørn forlag
Veståsen 4
1362, Hosle, Norge

 

Tlf.: (+47) 909 60 404
Org.nr.: 994304399 MVA
Kontonr.: 9235.27.10220

 

Nettside av:

Matilde Tveit
 

© 2023 - Ørn forlag.

bottom of page